Mi casa es tu casa!

San Antonio fout? Niet met deze leuke hotspots!

In Deel 1 van mijn Ibiza flashback schreef ik al dat ik de boulevard van San Antonio één van de leukste stranden op Ibiza vind. Je hebt hier lekker de ruimte om te liggen en alle strandbarretjes maken het erg sfeervol. Helaas heeft San Antonio nogal een slechte reputatie, want door de relatief lage drankprijzen komen hier veel - vooral Britse - jongeren op af om zichzelf klem te zuipen. Dankzij dit imago ontwijken veel mensen het stadje en dat is jammer, want met zoveel leuke hotspots is het ontzettend zonde om San Antonio links te laten liggen! Vandaar flashback Deel 2: de leukste hotspots van San Antonio.

Tulp Beach Café

Normaal gesproken ben ik geen fan van Hollandse bars, aangezien dat vaak niet mijn muzieksmaak en sfeer is. Maar wat is Tulp toch een ontzettend chille hotspot! Het is Ibiza-chique ingericht, met mooie meubels en zachte kleuren (sorry, ik hou gewoon niet zo van schreeuwerig oranje haha). Je zou eigenlijk nooit verwachten dat het een Hollandse bar is, totdat je heel het personeel Nederlands hoort praten en de menukaart bekijkt. Een soort Friet van Piet maar dan trendy!

Surf Lounge

Een paar meter verder kom je de Surf Lounge tegen, een restaurant/winkel met surfartikelen/zwembad/waterattractie in één. De eerste keer dat ik er langs liep moest ik goed kijken wat dit nou precies was want het eerste wat je ziet is hun waterbaan met zelfopgewekte golven waarop, heel verrassend, gesurft wordt. Maar toen ik eenmaal doorhad dat het eigenlijk gewoon een horecazaak is met allerlei extra’s werd ik fan. Je kunt hier heel de dag chillen bij het zwembad, al dan niet op een cabana. Het eten hier is heerlijk en het personeel is super vriendelijk, en het is goed betaalbaar.

Ocean Beach

Hou jij van poolparties? Dan ben je hier aan het juiste adres! Van juni tot september heb je hier elke dag een poolparty, die vroeg in de middag begint en laat op de avond eindigt. Ook als je niet op zoek bent naar een poolparty is Ocean Beach een toffe hotspot trouwens, het zwembad is aardig groot en er is genoeg plek om rustig te liggen en aan je kleurtje te werken. De muziek op de achtergrond is dan alleen maar mooi meegenomen! Check even hun agenda om te zien op welke weekdag jouw favoriete feest wordt gegeven.

Itaca

Deze beachbar bevindt zich halverwege de boulevard en telt twee verdiepingen. Binnen heb je ruimte om te dansen, maar persoonlijk vind ik het juist leuk om hier met een cocktailtje op het terras te zitten en lekker naar het strand en de boulevard te kijken. Drankjes zijn overigens ontzettend betaalbaar bij Itaca!

Café Del Mar

Beze wereldberoemde bar bevindt zich niet aan de boulevard maar juist aan de Sunset Strip, de meeste bekende plek in San Antonio. Zoals de naam al doet vermoeden is deze plek beroemd vanwege de zonsondergang, die door veel mensen de mooiste ter wereld wordt genoemd. Om heel eerlijk te zijn zou ik hiervoor niet eens per se naar San Antonio gaan, want overal op Ibiza kun je naar deze adembemende zonsondergang kijken. Het is vooral de gezellige drukte op de strip en de vuurspuwers die shows geven aan de zee die het zo leuk maken, en het is voor veel mensen natuurlijk ook de pre-party voordat ze een hele nacht gaan feesten. Het is dan ook ontzettend populair om hier te komen eten terwijl de zon ondergaat, en Café Del Mar weet als geen ander hoe ze van dit moment een bijzondere ervaring moeten maken. Je moet van tevoren wel even reserveren, maar zij zullen je ontzettend goed bedienen en als het meezit mag je na afloop zelfs even mee op het vip-deck voor een drankje van het huis.

Zou jij San Antonio bezoeken?

Liefs, Ana Rita

Laat een reactie achter