Mi casa es tu casa!

De 8 vetste clubs verspreid over Ibiza

In Deel 3 van mijn Ibiza Flashback ga ik het hebben over hetgene wat mij in eerste instantie naar het eiland trok: de wereldberoemde clubs. Deze liggen verspreid over het eiland, en ik zal per stad aangeven welke clubs ik bezocht heb en wat je ervan kunt verwachten.

San Antonio

Blijkbaar houden ze hier van de letter E want hun clubs heten Eden en Es Paradis. Het is alweer vijf jaar geleden dat ik deze plekken bezocht heb, maar je kunt hier in ieder geval terecht voor house, techno en trance. Ook zijn de drankprijzen hier iets lager vergeleken met de rest van de clubs op Ibiza, wat altijd een pluspunt is. Es Paradis heb ik destijds bezocht als combiticket met de Colours Boat Party, en ik ging speciaal naar Eden voor een optreden van Showtek die toen net begonnen waren met hun overgang van hardstyle naar house. Op 19/20-jarige leeftijd was ik een die-hard hardstyle fan, en hoewel er die avond vooral house werd gedraaid was ik zo blij als een kind toen er werd afgesloten met hardstyle!

San Rafael

San Rafael mag dan misschien een klein dorpje zijn, feesten kunnen ze er wel! Door de ligging aan de snelweg zijn hier namelijk twee megaclubs gebouwd, Amnesia en Privilege. Die laatste is de grootste club op Ibiza en uiteraard komen hier vaak grote sterren om op te treden. Amnesia heeft ‘maar’ twee zalen, maar doet qua show en artiesten zeker niet onder voor Privilege. Zelf vind ik Cream Ibiza op de donderdag het beste feest van Amnesia.

Ibiza-Stad

Zeg je Ibiza, dan zeg je Pacha. Deze franchise met het kersenlogo heeft clubs over de hele wereld, maar die op Ibiza is toch wel de beroemdste. Dit is vooral te danken aan het feest F*ck me I’m Famous van David Guetta, maar aangezien ik 80 euro voor een clubnachtje nogal een dure grap vind heb ik deze overgeslagen en ben ik in plaats daarvan naar My House van Martin Solveig geweest. Kost drie tientjes minder en muzikaal gezien waarschijnlijk ook een beter feest. Ben jij niet zo’n houseliefhebber? Er worden ook veel technofeesten gegeven in Pacha, en ook feesten met een mix van stijlen zoals dubstep en hiphop.

Playa D'en Bossa

Dit is zonder twijfel de meest bekende partyplaats op Ibiza. En dat is niet zo vreemd, want Ushuaïa is zeker een pareltje! Dit hotel met enorme poolside open air club bezorgt je een ultiem festivalgevoel. De grootste house, techno en trancenamen draaien hier dan ook wekelijks. Tegenover de Ushuaïa bevond zich de legendarische club Space, die er in 2016 na 27 jaar mee gestopt is. Deze plek was vooral beroemd om de optredens van Carl Cox op dinsdag, en de locatie is dit jaar opengegaan als club . Ik ben nog niet bekend met deze nieuwe formule, maar alle line-ups van Hï die ik tot nu toe voorbij heb zien komen zijn echt om te smullen dus ik ga hier zeker nog een keer naartoe!

Sant Jordi de Ses Salines

DC-10 is een kleinere club met een bijzonder underground sfeertje en met het vliegveld om de hoek raast het ene na het andere vliegtuig boven het dak voorbij, wat voor een cool effect zorgt. Het is maar een paar dagen per week geopend en technoliefhebbers kunnen hier hun hart ophalen met het feest Circoloco. Hoewel het niet helemaal mijn ding was vond ik de sfeer hier bijzonder goed en het was zeker leuk om een keer meegemaakt te hebben. Ben jij wel een technoliefhebber pur sang en hou je van feesten zonder teveel poespas? Dan is DC-10 de club voor jou!

Zou jij naar een van deze clubs gaan?

Liefs, Ana Rita

4 reacties

 1. TypischKim op 27 juli 2017 om 12:30

  Wat leuk om te lezen, al ben ik nog nooit op Ibiza geweest.

  • Ana Rita op 5 augustus 2017 om 19:04

   Dankjewel! Misschien een leuk idee om eens te gaan? 🙂

 2. Femke op 27 juli 2017 om 15:28

  Heel leuk en handig artikel! X

  • Ana Rita op 5 augustus 2017 om 19:04

   Dankjewel! 😀 Hoop dat je er wat aan hebt 🙂

Laat een reactie achter